fbpx

Picknicken bij de opening van de beleefroute van de Heerlijkheid van Alfen op 6 september 2020

Dat Alphen aan den Rijn een rijke geschiedenis heeft is voor veel mensen wel bekend. Maar veel van deze geschiedenis is helaas niet meer zichtbaar op straat. Hiervoor is het project ‘De Heerlijkheid van Alfen’ in het leven geroepen, waarbij de onzichtbare geschiedenis van Alphen weer zichtbaar wordt. Ben je nieuwsgierig naar de historie van Alphen? Dan kun je dit nu zelf ontdekken met de Beleefroutes.

opening beleefroute in park rijnstroom

Op zondag 6 september wordt de Beleefroute in Park Rijnstroom officieel geopend door wethouder Schotanus in de sferen van 19e eeuwse picknicks. Een gezelschap in historische kledij zal hier picknicken met 18e/19e eeuwse lekkernijen en docenten en cursisten van Parkvilla of bezoekers van de opening schilderen en plein air de picknicks. Ook zijn rondleidingen door Park Rijnstroom en de Maquette van het Hof van Alfen zal te zien zijn.

Ook picknicken tijdens de heerlijkheid van alfen?

Vind jij het nou ook leuk om hierbij te zijn en wil je mee picknicken tijdens de opening van de beleefroutes? Dan hebben wij speciaal voor deze dag twee picknickboxen samengesteld om heerlijk van te genieten. Je kunt je picknickbox vooraf bestellen en op de dag zelf bij ons ophalen, handig toch?

Bestel snel je picknickbox

Ben je met een groep(je) of heb je aangepaste wensen? Laat het ons dan weten, dan maken we speciaal voor jou een picknickbox op maat!

Picknicken met een picknick box van Alfreds bij de opening van de beleefroute van de Heerlijkheid van Alfen

Picknickbox 1

Deze picknick box is een echte aanrader voor jou als je wil genieten van heerlijke hapjes op deze prachtige dag in het park. Het enige ingrediënt dat je zelf nog kunt toevoegen voor een perfecte middag, is goed gezelschap. Maar dat hoeft natuurlijk niet! 😉

Inhoud van picknickbox 1

 • Fruitsmoothie
 • Rood fruit salade met balsamico dressing, munt en vanille mascarpone
 • Bagel met smeersels
 • Carpaccio rolletjes
 • Chocolade-kokos-dadel ballen
Bestel je picknickbox

Picknickbox 2

Deze luxe picknick box is perfect voor een romantische picknick in het park of natuurlijk gewoon bij ons op het terras. Picknickbox 2 is rijkelijk gevuld met de meest heerlijke hapjes en is zeker een aanrader bij stevige trek.

Inhoud van picknickbox 2

 • Fruitsmoothie
 • Rood fruit salade met balsamico dressing, munt en vanille mascarpone
 • Bagel met smeersels
 • Couscous salade met ras el hanout, munt, witte kaas en groente
 • Carpaccio rolletjes
 • Koud omeletrolletje met bacon en roomkaas
 • Chocolade-kokos-dadel ballen
 • Kaneelbroodje
Bestel je picknickbox

Wil je de beleefroute van de Heerlijkheid van Alfen zelf volgen?

Hoe werkt het? Download de gratis BeleefRoutes App via de App Store of Google Play. Download vervolgens de route ‘De Heerlijkheid van Alfen’ (ca. 6 km). Deze route is geschikt voor iedereen van 7 tot 107 jaar. Onderweg vind je extra verhaaltjes en opdrachten, interessant voor volwassenen en leuk voor kinderen. Het is ook mogelijk om de route ‘Tijdreis door Alfen (ca. 2 km) te downloaden, een route die speciaal uitgestippeld is voor kinderen en schoolklassen, met quiz en puntentelling.

Impressie van een middeleeuws kasteel voor de beleefroute van de Heerlijkheid van Alfen
Impressie van een middeleeuwse picknick voor de beleefroute van de Heerlijkheid van Alfen

Meer mogelijkheden bij Alfreds

Vind je het leuk om in het park te komen kijken naar de Heerlijkheid van Alfen, maar heb je geen zin om te picknicken? Dan kun je natuurlijk ook gezellig op ons nieuwe terras komen lunchen. Of wat denk je van een High Tea of Lazy Sunday? Heerlijk in de zon op het terras of onder de schaduw van de linden. Reserveer eenvoudig een heerlijke loungebank of de door jou gewenste tafel.