Gerechten restaurant Alfreds liggen in de supermarkt van Hoogvliet

Bijzondere samenwerking: bij Hoogvliet Atlas liggen nu gerechten van ALFREDS in de schappen

Sinds vandaag zijn de gerechten van ALFREDS te koop bij de Hoogvliet in de Atlas. In totaal zijn er negen verschillende gerechten te koop. Je kan zowel smullen van voor-, hoofd- als nagerechten. ‘’Een superleuke ervaring en we zijn enorm blij met deze mogelijkheid’’, vertelt eigenaresse Danny Arts trots.

Het initiatief kwam van Vera Vermeij, zij is werkzaam bij het hoofdkantoor van Hoogvliet. ‘’Toen Vera met het initiatief kwam waren we meteen enthousiast’’, zegt Danny. ‘’We gingen gelijk nadenken over alle mogelijkheden. Het is natuurlijk een heel ander spel dan dat we normaal doen.’’ Danny en Robin Verlaan, chef van ALFREDS, zijn in korte tijd onwijs veel gaan brainstormen. ‘’Het was natuurlijk even out of the box denken, maar we zijn onwijs blij met het resultaat’’, laat de chef weten.

Twee weken heeft het geduurd tot de gerechten daadwerkelijk in de schappen lagen. ‘’Supersnel, maar dat is juist het leuke eraan.’’ Ook Guido is onwijs enthousiast. Over de keuze voor ALFREDS hebben Guido en Vera niet lang hoeven na te denken. ‘’Het is hoogstaande kwaliteit en een bekende naam in Alphen. Dan is de keuze snel gemaakt’’, vindt Guido. Bovendien zijn de verpakkingen van de gerechten geheel duurzaam. ‘’En dat vindt iedereen belangrijk.’’

Gerechten van restaurant Alfreds in de schappen van supermarkt Hoogvliet in winkelcentrum de Atlas

Ondernemers helpen elkaar

In oktober kreeg de horecaonderneemster te horen dat zij voor de tweede keer de deuren moest sluiten door het coronavirus. ‘’Om dan de handen ineen te slaan met Hoogvliet is natuurlijk een uitgelegen kans,’’ aldus Danny. Guido Vermaas, supermarktmanager bij Hoogvliet, is het met haar eens. ‘’Ook voor ons is het een super ervaring. Zo kunnen de Alphenaren blijven genieten van de gerechten van ALFREDS.’’

‘’Het is een hele eer om de producten in de Hoogvlietwinkel  te hebben liggen’’, vertelt Danny enthousiast. Elke maandag, woensdag en vrijdag worden de gerechten  geleverd. ‘’En als het goed loopt gaan we ook kijken naar de zaterdag en zondag. Natuurlijk zorgen we ervoor dat wanneer een product uitverkocht is, we gelijk nieuwe leveren.’’ Om deze reden hebben Danny en Guido elke dag nauw contact. ‘’Zo zorgen we ervoor dat er altijd genoeg voorraad is.’’

Zowel iedereen bij Hoogvliet als bij ALFREDS zijn super blij dat zij elkaar kunnen helpen door deze moeilijke tijd.

Welke gerechten zij er te koop?

Je kunt nu bij Hoogvliet terecht voor zowel voor-, hoofd-, als nagerechten van ALFREDS. Zo ligt er muhammara, dipsaus, bospaddenstoelensoep, rundercarpaccio, zalmcarpaccio, pompoenlasagne, gekonfijte eendenbout, cheesecake met chocolademousse in de schappen. En dat voor een prijs variërend van € 1,99 tot € 6,99.

‘’Tijdens de eerste lockdown merkte je echt dat mensen veel gingen koken en lekkere dingen gingen maken. Daar willen we tijdens de tweede lockdown weer op inspelen’’, laat Danny weten. Ze vervolgt: ‘’De gerechten die nu in de Hoogvliet liggen zijn echt lekker gezond en een aantal ook nog eens koolhydraatarm.’’ En de bakjes waarin de gerechten zitten, zijn ook nog eens afbreekbaar. Niet alleen lekker, maar dus ook nog goed voor het milieu.